Βιωματικό εργαστήρι Ελεύθερης Εικαστικής Έκφρασης για ενήλικες “aRt-εμείς”Η επαφή με την τέχνη και η ελεύθερη εικαστική έκφραση χωρίς περιορισμούς και κανόνες, βοηθά στην ενεργοποίηση του ψυχικού κόσμου, στη συναισθηματική ανάπτυξη και στο πλάσιμο της προσωπικότητας του ατόμου. Μέσα από το βίωμα με την τέχνη και την απεικόνιση των ατομικών και οικουμενικών εικαστικών συμβόλων, αναπτύσσονται σχέσεις και επιτυγχάνεται η επικοινωνία.

Μέσα από το καλλιτεχνικό αυτό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία

  • Να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν την εικαστική τους έκφραση.
  • Θα τους δοθεί ο χώρος και ο χρόνος να έρθουν σε επαφή με τα εικαστικά υλικά και να γνωρίσουν νέες εικαστικές τεχνικές.
  • Μέσα από την ανάπτυξη της ατομικής εικαστικής γραφής θα αποτυπώσουν τον ψυχικό  τους κόσμο, δημιουργώντας και καταγράφοντας  τις προσωπικές  εσωτερικές τους εικόνες.

Οι εικαστικές εικόνες που δημιουργούνται περιέχουν αστείρευτο συνειδητό και ασυνείδητο ψυχικό υλικό και λειτουργούν σαν δοχείο προβολών ελεύθερων συνειρμών,  σκέψεων και συναισθημάτων.

 Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την επαφή και τον πειραματισμό με την τέχνη να επιτευχθεί μια αυθεντική επαφή με τον εαυτό, να ενεργοποιηθεί η φαντασία, να απελευθερωθεί η έκφρασή του και να εξελιχτεί η δημιουργικότητα του.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες.

Έναρξη: Οκτώβριος

Το εργαστήρι οργανώνεται και πραγματοποιείται από ειδικούς θεραπευτές και εικαστικούς.