Σεμινάριο: «ΙΣΤΑΜΑΙ: Σεμινάριο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας για Γονείς»

ΙΣΤΑΜΑΙ: Σεμινάριο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας για ΓονείςΣτη σημερινή εποχή η ενδοσχολική βία αποτελεί μια πληγή και μια πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε να εκπαιδευτούμε ώστε να μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ως Γονείς, καθώς σημαδεύει την προσωπικότητα του παιδιού, αλλά και του ενήλικα που την έχει υποστεί.

Η ενδοσχολική βία επιδρά στη ζωή, τον εσωτερικό κόσμο και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας και επηρεάζει τις επιδόσεις του παιδιού σε μέγιστο βαθμό. Αντίστοιχα το bullying έχει συνέπειες τόσο στην τάξη, όσο και στο σχολείο γενικότερα.

Έτσι αποτελεί πλέον αναγκαιότητα οι γονείς να εκπαιδεύονται ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να βιώσει με τον όσον το δυνατόν ομορφότερο τρόπο τα σχολικά του χρόνια.

Η εκπαίδευση είναι διαδραστική και οι μέθοδοι που διδάσκονται είναι εφαρμοσμένες, αποτελεσματικές και διεθνώς αναγνωρισμένες.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε:

  • Να προσεγγίζουμε σωστά το παιδί μας που βάλλεται και να το ενδυναμώνουμε.
  • Να επικοινωνούμε μαζί του σωστά ώστε να προάγουμε τον αυτοσεβασμό.
  • Να αποφεύγουμε σημαντικά λάθη συνέτισης που διαβρώνουν τις σχέσεις γονέα – παιδιού.
  • Να οξύνουμε την κρίση και να καλλιεργούμε το ήθος και το φιλότιμο.
  • Να καθιστούμε το παιδί ικανό να αντιστέκεται στις πιέσεις της ομάδας.
  • Να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με το σχολείο, τους δασκάλους και άλλους γονείς όταν προκύπτουν θέματα.

Τα Σεμινάρια ΙΣΤΑΜΑΙ έχουν συσταθεί από τη συμβουλευτική ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη, συγγραφέα των βιβλίων «Ξέρω να λέω ΟΧΙ» και «Σχολικός εκφοβισμός – Bullying».